Снимка: БулфотоБащата на сръбския тенисист Новак Джокович директно обвини българската ракета №1 Григор Димитров за заразяването на

...
Снимка: БулфотоБащата на сръбския тенисист Новак Джокович директно обвини българската ракета №1 Григор Димитров за заразяването на
Коментари Харесай

Бащата на Джокович: Григор Димитров нанесе огромна щета на Сърбия и Хърватия, както и на семейството ни

Снимка: Булфото

Бащата на сръбския  тенисист   Новак Джокович  директно упрекна българската ракета №1  Григор Димитров  за  заразяване то на сина му с ковид, написа dunavmost.com.

Според Сърджан Джокович “с държанието си Димитров е нанесъл голяма вреда на Сърбия и Хърватия ”.

“Защо стана по този начин? Вероятно, тъй като е дошъл човек, който е бил болен. Никой не знае от кое място. Той не е бил тестван. Той се тества по-късно на друго място. Според мен това нещо не е наред. Какво да вършим? С държанието си той нанесе голяма вреда на Сърбия и Хърватия, както и на фамилията ни ”, сподели още бащата на Джокович.

“Никой не се усеща добре, несъмнено и самият Новак. Но, ситуацията е такова, каквото е. От тази обстановка би трябвало да излезем по-силни. Трябва да осъзнаем, че това би трябвало да мине, да се защитим по някакъв метод ”, сподели Сърджан Джокович пред РТЛ, предава БГНЕС.

Обвиненията на бащата на Джокович идват в миг, в който целият тенис свят насочва остри рецензии към сръбския  тенисист  заради безотговорното образуване на  шампионат ите Адриа Тур, в които не се спазваше никаква обществена отдалеченост от играчи, треньори и аудитория.

Думите на Сърджан Джокович не регистрират и обстоятелството, че синът му е единственият от участниците в  шампионат а, който потвърдено е влезнал в контакт със инфектиран с ковид преди началото на първия  шампионат  от Адриа Тур в Белград (12-14 юни). Преди десетина дни стана ясно, че Джокович е участвал на социална демонстрация в сръбската столица на 11 юни, по време на която е контактувал с баскетболиста на Партизан Белград Никола Янкович, който на 15 юни даде позитивна проба за COVID-19.

Впоследствие не бе оповестено дали Джокович се е тествал за ковид след контакта си с Янкович, само че това наподобява малко евентуално като се вземе поради скептичността на  тенисист а към вируса, както и отводът му да се тества в Задар, Хърватия, незабавно откакто стана ясно, че  Григор Димитров  е инфектиран. Лагерът на Джокович изясни отхвърли му с това, че международният номер 1 “няма признаци ”, като бе оповестено, че той ще последва рекомендациите на медицинските експерти при завръщането си в Белград. Именно там Джокович и фамилията му се подложиха на проби, от които стана ясно, че той и брачната половинка му Йелена са носители на вируса.

В същото време британският  тенисист  Анди Мъри също не спести рецензии към международния номер 1  Новак Джокович  за безотговорното му държание при организирането на демонстративните  шампионат и Адриа Тур, което до този миг докара до осем случая на инфектирани с COVID-19 и съгласно някои даже сложи под заплаха завръщането на професионалния тенис по кортовете от август.

Вчера самият Джокович разкри, че той и брачната половинка му са дали позитивни проби за ковид, а в предходните дни това се случи още с  Григор Димитров , Борна Чорич, Виктор Троицки, треньора на Димитров Кристиан Гро, брачната половинка на Троицки и кондиционния треньор на Джокович. “Вече е ясно, че тези  шампионат и не трябваше да се състоят. Не е изненадващо какъв брой доста хора са дали позитивни проби, откакто видяхме фрагментите от празненството на играчите и демонстративните мачове с деца. Нямаше никаква обществена отдалеченост ”, съобщи Мъри, който е непосредствен другар с Джокович още от юношеските им години.

“Някои споделиха, че това може би слага провеждането на Ю Ес Оупън под въпрос, което може и да е по този начин. Все отново там имат ограничения и протоколи и разпоредбите на управлението на американския тенис са разнообразни от тези в Сърбия и Хърватия. Като начало няма да има почитатели. Коронвирусът не се интересува кои сме ние и с какво се занимаваме. Трябва да почитаме вируса и да съблюдаваме разпоредбите ”, добави носителят на три трофеи от Големия шлем. “Не мисля, че това бе добра реклама за нашия спорт ”, сподели още Мъри.

Междувременно в обществените мрежи, където рецензиите към Джокович са надалеч по-свирепи, известност доби хаштаг #ДжоКОВИД. Потребителите на Туитър споделят клипове от празненството на  тенисист ите в Белград, където те са голи до кръста и се прегръщат, а други припомнят за предходните противоречиви отзиви на Джокович по медицински и научни въпроси.

Макар и не намерено, Джокович е прочут като съперник на имунизациите, като неотдавна съобщи, че не би приел имунизация против COVID-19, в случай че тенис организациите създадат такава наложителна, с цел да бъде възобновен Свеотния тур. Преди няколко седмици сръбският  тенисист  сподели и любопитно мнение за силата на човешката мисъл. “Знам за хора, които посредством промяна на силата, посредством силата на молитвите и посредством силата на благодарността са трансформирали най-замърсената храна или вода в най-лечителната вода, тъй като водата реагира. Учените са потвърдили, че молекулите във водата реагират на нашите страсти и на това, което се споделя ”, съобщи Джокович, което докара до остра реакция в обществените мрежи и предизвестия хората да не употребяват нечиста храна или вода, която са се пробвали да пречистят с мислите си.

Не са малко и гласовете, искащи оставката на Джокович от позицията му на президент на Съвета на играчите в Асоциацията на професионалните  тенисист и. Според тях сърбинът е нанесъл огромна щета на имиджа на тениса, а също така случилото се на  шампионат ите от Адриа Тур може да докара до в допълнение закъснение на завръщането на професионалния тенис, който за хиляди  тенисист и е единственият източник на приходи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР